Forum TERRACAN.PL

Forum użytkowników aut marki HYUNDAI TERRACAN

Montaż radia 2DIN

Montaż radia 2DIN

Postautor: robert38 » 01 lut 2010, 15:07

Ma może ktoś pomysł jak powiększyć fabryczny otwór na radio w konsoli środkowej.
Zastanawiam się jak wyciąć ten plastik nie uszkadzając przy okazji całej konsoli.
Teraz mam radio od VW. Jest to pełne 2DIN. Jak wiadomo w Terracanach jest niepełne 2DIN. Chciałbym powiększyć otwór na radio aby to trochę ładniej wyglądało.
2002 Terracan 3.5 V6, LPG, czarny, czarna skóra, Bilstein B6, drążki Ironman, skrzynia A/T, climatronik, TOD, 265/70/16
robert38
 
Posty: 554
Rejestracja: 14 lip 2009, 14:07
Lokalizacja: Warszawa

Re: Montaż radia 2DIN

Postautor: sc57rr » 23 lip 2012, 20:29

Czy ktoś juz montował takie radyjko ? dużo było zabawy ? może jakieś foty ?

pzdr
Terracan 2.9 CRDi 163KM - 2005r.
sc57rr
 
Posty: 21
Rejestracja: 05 maja 2012, 16:18
Lokalizacja: Bydgoszcz

Re: Montaż radia 2DIN

Postautor: sc57rr » 25 sie 2012, 16:17

Naprawdę nikt nie zmieniał radia na 2DIN ? :|
Terracan 2.9 CRDi 163KM - 2005r.
sc57rr
 
Posty: 21
Rejestracja: 05 maja 2012, 16:18
Lokalizacja: Bydgoszcz

Re: Montaż radia 2DIN

Postautor: robert38 » 26 sie 2012, 00:30

Jeśli masz fabrycznie radio 1 DIN to musisz zmienić konsolę z wyciętym otworem pod duże radio.
Jeśli będziesz kupował radio 2 DIN to zwróć uwagę, aby tył radia nie był za duży, bo się nie zmieści. Otworu w desce nie powiększysz, bo cię tam ograniczają stalowe wzmocnienia. Chyba że je powycinasz.
Jeśli będziesz chciał tam zmieścić radio/nawigację z 7 calowym wyświetlaczem to obawiam się, że ci się tam nie zmieści.
Może uda ci się znaleźć radio z małym tyłem. W konsoli plastikowej zawsze można otwór powiększyć.
Najlepiej zorganizuj sobie oryginalne radio 2 DIN od Terracana, pomierz je i szukaj czegoś innego, ale trzymającego rozmiary radia fabrycznego.
Według mnie w Terracanie otwór na radio nie jest w pełni wymiarem 2 DIN.
Ja mam teraz fabryczne radio Hyundaia 2 DIN z MP3, które pasuje idealnie, do Terracana.

Może niech się pozostali koledzy wypowiedzą jeszcze na ten temat.
Ja mogę się mylić.

Pozdrawiam.
2002 Terracan 3.5 V6, LPG, czarny, czarna skóra, Bilstein B6, drążki Ironman, skrzynia A/T, climatronik, TOD, 265/70/16
robert38
 
Posty: 554
Rejestracja: 14 lip 2009, 14:07
Lokalizacja: Warszawa

Re: Montaż radia 2DIN

Postautor: sc57rr » 27 sie 2012, 19:24

Dzięki Robert za info, tak właśnie zrobię. Poszukam dużą konsolę ala drewno :) i poszukam namiarów na rozmiary oryginalnego dużego radia, żeby się nie okazało że kupię radio i będę musiał szukać na nie kupca.

Gdyby ktoś z forumowiczów miał takie radio luzem i chwilę czasu, prosiłbym o przyłożenie miary.

W najgorszym wypadku jak będą jaja z dopasowanie radia, albo znalezieniem konsoli zostanie to fabryczne co jest, które i tak zadziwiająco dobrze odbiera.

Pozdrawiam
Terracan 2.9 CRDi 163KM - 2005r.
sc57rr
 
Posty: 21
Rejestracja: 05 maja 2012, 16:18
Lokalizacja: Bydgoszcz

Re: Montaż radia 2DIN

Postautor: szpulek » 28 sie 2012, 11:59

robert38, ktory model radia wstawiles? Myslalem tez o 2din, ale chce raczej oryginalne, z zielonym podswietleniem.. pzdr
Terracan GLS 2.9 CRDi 120kW A/T (30-40LE) 2005
Obrazek
http://JaguaremDoSlubu.eu
Awatar użytkownika
szpulek
 
Posty: 626
Rejestracja: 25 maja 2010, 23:00
Lokalizacja: Gliwice

Re: Montaż radia 2DIN

Postautor: robert38 » 29 sie 2012, 22:04

Nie wiem, jaki to model radia.
Radio wygląda tak jak na zdjęciu.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.
2002 Terracan 3.5 V6, LPG, czarny, czarna skóra, Bilstein B6, drążki Ironman, skrzynia A/T, climatronik, TOD, 265/70/16
robert38
 
Posty: 554
Rejestracja: 14 lip 2009, 14:07
Lokalizacja: Warszawa

Re: Montaż radia 2DIN

Postautor: hans » 26 lip 2014, 16:57

Odgrzeje kotleta, montował ktoś radio 2DIN do Terka? Myśle o takim czymś co ma ALL in ONE - najbardziej zależy mi na GPS bo te plątające kable to zmora.
Głębokość montażowa jest bardzo mała, wiekszość stacji 2DIN potrzebuje około 17cm na głębokość, w Terku tyle nie ma - na moje ok 10cm to max, wycinał ktoś te wzmocnienia, o których mowa w wątku?
2004r 2,9CRDi 174KM 400Nm
Awatar użytkownika
hans
 
Posty: 81
Rejestracja: 06 lip 2014, 12:50
Lokalizacja: Kraków

Re: Montaż radia 2DIN

Postautor: limbo » 26 lip 2014, 19:29

Tak ja wywaliłem to wzmocnienie, i zamontowałem 2 din Pioneer Avic-a,
Awatar użytkownika
limbo
 
Posty: 257
Rejestracja: 14 lut 2014, 11:27

Re: Montaż radia 2DIN

Postautor: tomekk » 26 lip 2014, 22:00

Witam !

Tu jest opisane ze zdjęciami. Link jest z translacją.

http://translate.google.com/translate?d ... 3Ft%3D4163

Pozdrawiam
tomekk
 
Posty: 209
Rejestracja: 03 sty 2013, 13:50

Następna

Wróć do EKSPLOATACJA



Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość

Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group
Theme created by StylerBB.net