Forum TERRACAN.PL

Forum użytkowników aut marki HYUNDAI TERRACAN

Pytanie o Wisko

Pytanie o Wisko

Postautor: mikowie » 31 sty 2016, 10:41

Witam jakiś czas temu zakupilem TERRACANA 2,9 crdi, 2003. Moje pytanie ( może dziwne ale się nie znam na tym, powiem tylko tyle że temperatura nigdy nie wzrosla powyżej połowy) czy wszystkie Terracany posiadają wisko razem z wentylatorem.>??? mój model tego nie posiada, nie wiem czy zostało wymontowane przez poprzedniego właściciela, zapytany o wentylator twierdził że nigdny go tam nie było.Proszę o opd. Dziękuję
mikowie
 
Posty: 12
Rejestracja: 09 sie 2015, 10:46

Re: Pytanie o Wisko

Postautor: nizak102 » 31 sty 2016, 21:58

Witaj
wszystkie terracany miały wentylator na wiskozie 2,9 crdi/tci i 2,5 tci i 3,5v6 benzyna
albo ktos cie oszukał lub masz przerobioną instalacje ze wykorzystuje wiatraki od klimy.
a masz miedzy chłodnica a silnikiem jakis wentylator elektryczny? tunel plastikowy po wentylatorze?
moze ktos cos u ciebie przerobił?
ogólnie terek zawsze ma temperature tak troszke ponizej połowy i to normalne ale jak nie masz ani wiskozy z wentylatorem ani elektrycznego wentylatora to jak staniesz w duzym korku w 25- 30 stopniowym upale to gwarantuje ze sie zagotuje.
orginalna wiskoza jest firmy GMB (japan lub usa)/Hyundai/Kia i taka ci polecam bo póki sie nie rozszczelni na wałku napedowym to jest niezniszczalna i do konca pracuje jak powinna. niestety chinskie zamieniki nie działaja juz tak płynnie jak orginał.
Pozdrawiam
Mateusz
Awatar użytkownika
nizak102
 
Posty: 674
Rejestracja: 14 cze 2014, 23:22
Lokalizacja: Warszawa

Re: Pytanie o Wisko

Postautor: mikowie » 05 lut 2016, 17:42

Czy jest możliwośc zamontowania wiska z innego modelu samochodu np KIA SPORTAGE lub KIA K2700 ??? cenowo są one tańsze od TERRACANA o połowę, a wyglądają podobnie.
mikowie
 
Posty: 12
Rejestracja: 09 sie 2015, 10:46

Re: Pytanie o Wisko

Postautor: nizak102 » 05 lut 2016, 19:39

Witaj
Prawdopodobnie nie pasuje rozstaw śrub. Druga sprawa ze to płynne sprzęgło jest i w kazym modelu ma inną charakterystykę.
Powinna pasować od K2900.
Pozdrawiam
Mateusz
Awatar użytkownika
nizak102
 
Posty: 674
Rejestracja: 14 cze 2014, 23:22
Lokalizacja: Warszawa

Re: Pytanie o Wisko

Postautor: mikowie » 08 mar 2016, 10:41

Witam Wisko zamontowane oryginał dziękuję za pomoc, pozdrawiam Krzysiek M
mikowie
 
Posty: 12
Rejestracja: 09 sie 2015, 10:46


Wróć do EKSPLOATACJA



Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości

Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group
Theme created by StylerBB.net