autor: mareks86 » 30 kwie 2014, 20:46
Na początku chciałbym się przywitać i pozdrowić, jestem nowym forumowiczem a od roku szczęśliwym posiadaczem "władcy ziemi" w wersji 150KM z manualem. A teraz do rzeczy. Niekiedy po włożeniu kluczyka do stacyjki po przekręceniu nie zaświeca się kontrolka od świec co skutkuje tym że rozrusznik kręci ale jakby dopływ paliwa był odcięty - nie odpali za nic, dopiero kilkukrotne wkładanie - wyciąganie kluczyka bądź zamknięcie - otworzenie drzwi skutkuje zaświeceniem się kontrolki i rozruchem. Nie ma zasady, nieraz awaria tygodniami się nie pojawia a nieraz 5min kombinuję zanim odpali. Mały pomysł mi przyszedł do głowy po przewertowaniu tematów na forum a konkretnie włącznik pod pedałem sprzęgła tyle że też nie dało mi to jednoznacznej odpowiedzi (od czego ten włącznik wogóle jest?) bo czasem bez wysprzęglenia jest bardziej ok niż jak pedał wcisnęty, miał ktoś z was podobny problem?
CRDi 150KM 2003r. - kupiony z przymusu bo miałem problemy z dotarciem do domu ale teraz nie zamieniłbym na żaden inny:)