autor: Gregol » 04 wrz 2015, 13:42
Nie załamuj sie Paulo, wsadziłeś już sporo w niego ale coś musiało pójść nie tak. Myślę że jesteś już blisko sukcesu.
Ja w swoim regenerowałem wtryski profilaktycznie bo już miał prawie 200 tys. na liczniku i czasem przy przyspieszaniu pokazał Check Engine. Okazało się że cztery zaworki do wymiany a w jednym ciężko było uzyskać dobry wtrysk więc też końcówka została wymieniona. Przy okazji znaleźli w paliwie brokat, więc pompa później poszła też do regeneracji.
Wtryski wymieniłem sobie sam ale płukanie ukł. paliwowego musiałem zlecić już w zakładzie (nie mam warunków). Do zakładu transportowałem Terka niestety na lawecie bo choć bez problemu sam by dojechał to nie chciałem aby na zregenerowane wtryski poszło brudne paliwo. Po wyczyszczeniu i wypłukaniu całego układu paliwowego cieszę się teraz bezproblemową jazdą a silnik nawet po miesiącu odstawki odpala od pyknięcia.
Czystość paliwa w dieslach common rail to podstawa. Rozumiem, że filtr paliwa o którym nie wspomniałeś był wymieniony z marszu i nie ma o czym pisać. Jesteś pewien, że to wtryski? Jeśli faktycznie jakiś brud się jeszcze dostał to po tak małym przebiegu może wystarczy je tylko wymyć w myjce ultradźwiękowej. Myślę jak oddasz wtryski do reklamacji to na pewno sprawdzą czystość paliwa.
Powodzenia w walce i daj znać o sukcesach.
Pozdrawiam,
Gregol.