Złotą łopatę masz jak w banku

Zanim zmienisz uszczelkę pod klapą - zobacz czy nie leci Ci z odmy, ja miałem zmienianą uszczelkę (bo faktycznie z niej ciekło) a po jakimś czasie - znów leci. Tym razem okazało się, że odma przepuszczała (a lokalizacja i objawy identyczne w obu przypadkach). Widać po zdjęciu IC i dolnej osłony silnika (robota na 15 min).
Powinno się udać zdjąć pokrywę bez wyjmowania wtrysków... ale po wyjęciu będzie łatwiej. Przy wyjęciu wtrysków na pewno do wymiany uszczelki miedziane pod nimi, teoretycznie powinno się również wymienić śruby, którymi wtryski się przykręca.
Rurki wysokiego ciśnienia trzeba zdjąć, nie ma tam żadnych dodatkowych uszczelek (przynajmniej ja u siebie nie znalazłem).
Na co zwrócić uwagę:
- kup sobie nowe zaciski (takie metalowe zaciskane na śrubkę) do odmy, kosztuje kilka zł / szt a trzymają lepiej niż te oryginalne samozaciskowe
- przy zdejmowaniu IC - zabezpiecz sobie go czymś żeby jakiś syf się nie dostał (zarówno do IC jak i dolotu)
- dolna osłona - możesz sobie wyciąć z niej kawałek plastiku przez który przechodzi wiązka sterująca do wtrysków. Jak zobaczysz osłonę to będziesz wiedział o co chodzi. Teraz wiązkę i tak będziesz musiał rozpiąć więc nie tragedia (nie musisz nic łamać) ale później jakbyś (odpukać) musiał tam zajrzeć będziesz mógł osłonę zdjąć bez rozpinania wiązki elektrycznej
- przy odpinaniu zasilania wtrysków uważaj na wtyczki - od temperatury robią się kruche, uważaj też na metalowe końcówki przelewów (te wychodzące z wtrysków) - nie pamiętam komu ale udało się ułamać. W obu przypadkach małe szczypce (takie elektroniczne / elektryczne) są idealne do tej pracy
- nie odpalaj przypadkiem silnika bez założonego IC - niepotrzebnie może Ci walnąć błędem.