Forum TERRACAN.PL

Forum użytkowników aut marki HYUNDAI TERRACAN

Kontrolka pasów bezpieczeństwa

Zgłoszenia awarii i jak sobie z tym radzić.

Kontrolka pasów bezpieczeństwa

Postautor: maciejj » 02 gru 2010, 12:41

jak w temacie moje zapytanie : po przekręceniu kluczyka wszystko ok. czekam aż wszystko pogaśnie i odpalam i po odpaleniu znowu miga kontrolka pasów , dzieje się tak na zimnym silniku .POMOCY NIE WIEM CO SIE DZIEJE !!!!
maciejj

Re: Kontrolka pasów bezpieczeństwa

Postautor: Tomasz » 02 gru 2010, 13:41

Kontrolka pasów bezpieczeństwa w Terku to raczej przypomnienie o zapięciu pasów. Spróbuj odpiąć pasy przy włączonym silniku i kontrolka się nie zapali. Przynajmniej tak jest w moim autku i w instrukcji obsługi też tak podają (strona 1-36). ). Instrukcja dostępna jest - http://terracan.republika.pl/instrukcja.html
Tomasz

Postautor: maciejj » 08 gru 2010, 15:19

cały wic polega na tym że ja przed odpaleniem czekam aż wszystkie kontrolki zgasną tj. ok. 6-7 sekund i dopiero po odpaleniu kontrolka pasów zaczyna migać , wcześniej tego nie było
maciejj

Postautor: Tomasz » 08 gru 2010, 18:50

Dokładnie tak, kontrolka miga po uruchomieniu silnika i po kilku sekundach gaśnie. Byłam ze swoim autkiem na komputerze jak fiksował z wtryskiem i przy okazji sprawdzili wszystko i nie pokazał żadnych błędów pasów bezpieczeństwa.
Tomasz

Wróć do AWARIE