autor: zefirekwroc » 15 cze 2013, 21:38
Witajcie,
więc jakby ktoś kiedyś miał problem ze sprężarką klimy to wygląda to tak. Sprężarka po włączeniu w tryb auto załącza się mierząc temperaturę z czujnika zewnętrznego (pomiar temp AMB) oraz wewnętrznego. Tak jak napisał szpulek powinna się załączać tylko wtedy kiedy musi, a więc jeżeli macie na mrozie samochód to na pewno nie załączy się od razu. U mnie brak załączania się sprężarki wziął się z uszkodzonej wtyczki zasilającej (ostatnio regenerowałem turbinę i podczas podpięcia musiała się ułamać). Dodatkowo człowiek, z którym "rozwiązywaliśmy" zagadkowy problem powiedział, że w tym typie sprężarki najczęściej usterce ulega "Sprzęgiełko" załączające ją, a więc zanim podejmiecie jakieś drastyczne kroki proponuje jechać od początku:
a) wtyczka (lubi się luzować), bo ma dziwną budowę i w moim przypadku wisi sobie swobodnie pod alternatorem
b) czujniki temperatury (przede wszystkim ten mierzący temp. zewnętrzną, bo to on warunkuje głównie załączanie sprężarki (przynajmniej u mnie)
c) sprzęgiełko w sprężarce (przypomina mały elektromagnes)
d) to już z własnego doświadczenia czy w okolicy zawórów klimy H i L nie podcieka Wam klima i czynnik nie ubywa Wam w tempie ekspresownym
PS. dzięki szpulek za odpowiedź na Ciebie zawsze można liczyć:)