Forum TERRACAN.PL

Forum użytkowników aut marki HYUNDAI TERRACAN

po wyjęciu kluczyka zapalają się światła postojowe

Zgłoszenia awarii i jak sobie z tym radzić.

po wyjęciu kluczyka zapalają się światła postojowe

Postautor: MZACM1 » 17 paź 2013, 10:33

witam,
proszę o pomoc : po wyjęciu kluczyka ze stacyjki (2,9 crdi 2003 rok) zapalają się światła postojowe przednie i tylne - mimo że są na manetce w poz. off, po ponownym włożeniu kluczyka i włączeniu zapłonu gasną. Wczorajszej nocy padł mi akumulator bo światła włączyły się same i paliły się do rana
MZACM1

Re: po wyjęciu kluczyka zapalają się światła postojowe

Postautor: barzuc » 17 paź 2013, 11:09

A masz wbudowane w układ coś niestandardowego?
Jakiś dodatkowy alarm, centralkę, funkcję "odprowadzania do domu"?
Już bez terka...
Był: Terracan 2.9 163KM A/T + TOD: viewtopic.php?f=9&t=2344
Obecnie: Fiat Sedici 4x4 + Mitsubishi Outlander 4x4
Zapraszam również na http://www.zpiataklepka.dakod.pl/, http://wzornica.blogspot.com/
Awatar użytkownika
barzuc

Re: po wyjęciu kluczyka zapalają się światła postojowe

Postautor: MZACM1 » 17 paź 2013, 17:48

immobilizer fabryczny w kluczyku z c.z., alarm fabryczny, chyba poprzedni właściciel miał dodatkowo w atrapie przełącznika dodatkowy na pestkę ale jest odcięty przewód albo to tylko atrapa, nie wiem bo żaden przewód nie idzie dalej
zdarzyło mi się wcześniej coś podobnego z tym że załączyła się syrena alarmu i migały światła awaryjne razem z pozycjami i nie mogliśmy tego wyłączyć - po uruchomieniu silnika problem znikł a potem znowu się wszystko włączało, powodem mógł być kluczyk który leżał z przyciśniętym klawiszem, w każdym razie problem znikł, a wczoraj to zagadka, dzisiaj cały dzień pozycje po zgaszeniu silnika zapalały się (kilkakrotne starty i gaszenia po przejechaniu) , teraz natomiast po wyłączeniu silnika nie zapaliły się i mam nadzieję że nie zapalą się w nocy bo znów bat. padnie. tak czy siak problem jest ...
MZACM1

Wróć do AWARIE