Forum TERRACAN.PL

Forum użytkowników aut marki HYUNDAI TERRACAN

Smarowanie mechanizmu wycieraczek

Zgłoszenia awarii i jak sobie z tym radzić.

Re: Smarowanie mechanizmu wycieraczek

Postautor: robert38 » 20 lis 2011, 01:49

Tobie się nie chciało tego smarować za 90 zł a ja wolę te 90 zł wydać, na co innego.
Nie pisz, że za chwilę trzeba smarować od nowa, bo to jest nieprawda.
Jeśli dobrze to zrobisz i nasmarujesz odpowiednim smarem to masz spokój na parę lat.

Demontaż też nie jest bardzo tragiczny, jeśli masz odpowiednie narzędzia i trochę wiedzy.
U mnie wycieraczki były tak zatarte, że ani drgnęły. Po podgrzaniu dało się to rozłożyć bez większych problemów.
2002 Terracan 3.5 V6, LPG, czarny, czarna skóra, Bilstein B6, drążki Ironman, skrzynia A/T, climatronik, TOD, 265/70/16
robert38

Postautor: CINEK » 20 lis 2011, 09:55

U mnie tez wszystko stało, dodatkowo kulowe przeguby były calkowicie wyrobione gdyż silnik narywał całym mechanizmem. Przy stanie dewastacji mojego mechanizmu i cenie nowego szkoda było czasu. Nowy został odpowiednio zabezpieczony.
CINSOFT.PL
Chiptuning, hamownia podwoziowa
CINEK

Postautor: johnn22 » 17 kwie 2015, 12:54

Niestety mnie również dopadła ta awaria, ale nie było żadnego piszczenia ani innego sygnału, że coś może się dziać. Jedna strona tak się zapiekła, że nie dało się jej uratować i nowy mechanizm już założony. Myślę, że co jakiś czas trzeba będzie tam zaglądać. Na szczęście nie tylko TEREK ma problem z mechanizmem wycieraczek, jak się okazuje to normalne.
A przy okazji wymieniłem również uszczelkę pod pokrywą zaworów i do przodu.
Awatar użytkownika
johnn22

Poprzednia

Wróć do AWARIE