autor: barzuc » 31 lip 2014, 22:20
"Mała" korekta...
1. jedna rolka nie dała rady po 80km... straciła 90% zdolności obracania się (po dynamicznym zakręceniu ręką rolka robiła 1/5 obrotu) - ostatecznie pasek się z niej zsunął, rozwarstwił i ostatecznie prawie zerwał (w momencie kiedy zajrzałem pod maskę - trzymał się na 1/5 szerokości - czyli jednym "rowku"), druga dawała radę ale zaczynała iść w tę samą stronę zatracenia. Szczęście, że nie zerwał się do końca i wszystko się kręciło (pompa wody i alternator, słabiej niż powinno bo ładowanie było za małe więc zapaliły się kontrolki ale wspomaganie hamulców było), po drugie - pod domem, więc to też nie bez znaczenia, po trzecie najważniejsze - nic się nie wkręciło i nie zablokowało. Reklamacja na obie rolki złożona (podobno wyjątkowego pecha miałem, bo takie sytuacje owszem w sklepie się zdarzyły ale pojedyncze sztuki na tysiące sprzedanych tego producenta), dziś odebrałem nowe - tym razem kupiłem to co było włożone wcześniej - INA (niestety cena x2, ale już nie chciałem więcej ryzykować),
2. rolka prowadząca i rolka napinacza - to jedna i ta sama rolka INA 532032310 (średnica 76mm, szerokość 22mm, średnica wew. 17mm, śruba 10, w zestawie śruba i podkładka blokująca), jedna uwaga - zwracać uwagę na gwint śruby. Dołączona do rolki śruba pasuje do gwintu rolki prowadzącej, gwint w napinaczu jest inny więc trzeba albo znaleźć inną śrubę albo oszczędzać poprzednią.
Jestem po wymianie rolek i paska - wszystko zajęło ~1,5h (zaczynam mieć wprawę - niestety). Podsumowując trzeba zdjąć osłonę podwozia, osłony chłodnicy, zdjąć pasek od wspomagania, zmienić co trzeba a potem wszystko zmontować w odwrotnej kolejności.