Forum TERRACAN.PL

Forum użytkowników aut marki HYUNDAI TERRACAN

Kod bledu P0100

Zgłoszenia awarii i jak sobie z tym radzić.

Kod bledu P0100

Postautor: szpulek » 20 paź 2011, 08:24

Czesc, czy ktos moze pomoc w identyfikacji tego bledu? Z gory dzieki, pzdr
Terracan GLS 2.9 CRDi 120kW A/T (30-40LE) 2005
Obrazek
http://JaguaremDoSlubu.eu
Awatar użytkownika
szpulek
 
Posty: 626
Rejestracja: 25 maja 2010, 23:00
Lokalizacja: Gliwice

Re: Kod bledu P0100

Postautor: wojtasss29 » 26 paź 2011, 19:16

Widze że z tym kodem też masz problem :)
Oznacza on-Przepływ powietrza z gorącym filtrem sygnał za mały.Chyba coś z przepływką ale może niech sie wypowiedzą bardziej doświadczeni koledzy bo ja już w tym temacie nie jestem pewny.
Jak Miałem PROBLEM z tymi główkami od wtrysków to też mi on wyskoczył plus
0102
1640-w inny poście omawiany
1119
Po wymianie wszystkie zniknęły.Pozdr.
JX290-De Lux Gold-Limited Edition
Awatar użytkownika
wojtasss29
 
Posty: 131
Rejestracja: 03 wrz 2009, 20:00
Lokalizacja: Zgierz(łódzkie)

Re: Kod bledu P0100

Postautor: szpulek » 26 paź 2011, 20:37

Myslalem wlasnie o przeplywce. Gdzies czytalem, ze to moze byc tez cos z EGRem, a ja mam go zaslepionego.. pzdr
Terracan GLS 2.9 CRDi 120kW A/T (30-40LE) 2005
Obrazek
http://JaguaremDoSlubu.eu
Awatar użytkownika
szpulek
 
Posty: 626
Rejestracja: 25 maja 2010, 23:00
Lokalizacja: Gliwice

Re: Kod bledu P0100

Postautor: wojtasss29 » 29 paź 2011, 18:51

Ja też mam EGRA zaślepionego i mam czysto bez błędów w komputerze.Mówie po wymianie tych główek od wtrysków też ten błąd ustąpił.
JX290-De Lux Gold-Limited Edition
Awatar użytkownika
wojtasss29
 
Posty: 131
Rejestracja: 03 wrz 2009, 20:00
Lokalizacja: Zgierz(łódzkie)

Re: Kod bledu P0100

Postautor: piciu_pc » 04 lis 2011, 13:32

a dlaczego EGR macie zaślepiony :?:
Awatar użytkownika
piciu_pc
 
Posty: 135
Rejestracja: 13 cze 2011, 08:58
Lokalizacja: Zgorzelec

Re: Kod bledu P0100

Postautor: CINEK » 04 lis 2011, 23:10

piciu_pc pisze:a dlaczego EGR macie zaślepiony :?:


Lepszy dół.
Testowałem i Delphi DCM nie wywala błędu przy zaślepieniu recyrkulatora.
CINSOFT.PL
Chiptuning, hamownia podwoziowa
CINEK
 
Posty: 28
Rejestracja: 16 paź 2011, 11:03
Lokalizacja: Gliwice

Re: Kod bledu P0100

Postautor: limbo » 04 cze 2014, 16:08

Siema
dzis podpinałem sie pod OBD i widze błąd P0100, przepływomierz nowy ori bosch, parametry podczas przepływu na wolnych obrotach nie są stałe skaczą od 7 do 30 tych ilosci przepływanego powietrza.
Obojętnie czy EGR zaślepiony czy nie

iii jakieś sugestie??
Awatar użytkownika
limbo
 
Posty: 257
Rejestracja: 14 lut 2014, 11:27

Re: Kod bledu P0100

Postautor: waski » 05 maja 2019, 10:49

podpinam się pod temat.
u mnie wartości na live data przepływka pokazuje od 5 do 32 . Czym może być to spowodowane ? to już 3 przepływomierz i dalej to samo..
waski
 
Posty: 10
Rejestracja: 20 sie 2016, 08:34

Re: Kod bledu P0100

Postautor: HYPNOS » 05 maja 2019, 11:48

ten błąd jest nazywany uniwersalnym błędem sensora MAF.
wiem że im większy stożek tym lepiej, ale nie sztuka dojebać wiadro i wystawić przez błotnik
Awatar użytkownika
HYPNOS
 
Posty: 218
Rejestracja: 06 lut 2018, 19:19
Lokalizacja: WWL Zielonka

Re: Kod bledu P0100

Postautor: waski » 05 maja 2019, 12:53

tak wiem. ale kolego mogłbys albo czy masz możliwość sprawdzenia u siebie jak zachowuje się twój MAF na wolnych obrotach ?
waski
 
Posty: 10
Rejestracja: 20 sie 2016, 08:34


Wróć do AWARIE



Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości

Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group
Theme created by StylerBB.net