Nie dawno własnie zakupiłem Terracana 2.9crdi z 2002r w manualu i przełacznikiem 3 stopniowym i przy kupnie działał naped przód a dzisiaj kiedy pojechałem sobie w gory nie działał:( i troche sie meczyłem ale jakos sie wydostałem oczywiscie nie obeszło sie bez pchania:P kiedy zjechałem do domu odrazu zacząłem sprawdzac co jest przyczyna..siedziałem troche na necie troche rozmow ze znajomymi ktorzy bawia sie w offroad i troche konsultacji w servisie..

rozpołowilismy obudowe do ktrorej wchodzi podcisnienie(rozpołowienie poprzez odgiecie blaszek) wypadła z niej sprezynka:P i wyciagnelismy czpien z taka uszczelka gumowa..okazało sie ze ta uszczekla była z płowana i peknieta w jednym miejscy i dla tego nie było szans aby vacum ja przesuneło:P nie zastanawiajac sie szukalismy czegos aby to skleic w garazu znalazłem 100% silikon(hehehe) i po obu stronach tej membrany palcem rozsmarowałem silikon..kiedy silikon zaschnął złozyłem to spowrotem.. przykrecilismy to spowrotem tak jak było lecz nie zakladalismy jeszcze gymki na czpien odpaliłem samochod znajomy odpalił i przełaczył na naped 4l ja zas trzymałem reke na trzpieniu i trzpien sie przesunął:) wiec załozylismy gumke i pojechalismy na trawe zeby sprwdzic czy wszystko działa i git naped przod działa:) i 500zł w kieszeni jak długo to wytrzyma nie wiem:) ale wiem ze prowizorki dziłaja najdłuzej:) no 500zł to moze przesadziłem bo kupilismy 4 zubra czyli jakiej 11.60zł:P w razie jakis pytan prosze pisac:) postaram sie w ktorys dzien zrobic zdjecia jak by ktos potrzebował:) powiem szczeze ze to jest jakie 10min pracy rozłozenie i złozenie nie liczac schniecia silikonu(jakies 15min).
Pozdrawiam Piotrek:)