Witam
wiem terracan 2,9crdi niema świecy żarowej tylko spiralę grzewczą w układzie dolotowym!!!!! Napisałem tak zeby każdy wiedział o co mi chodzi.
Ale mimo tego mam pytanie bo od czasu kiedy zakupiłem terka borykam sie z problemem ze nie zawsze przy odpalaniu zapala mi sie spirala "świecy żarowej" na desce rozdzielczej i wtedy mam utrudniony rozruch silnika. Zastanawiam sie gdzie jest moduł sterujący lub gdzie jest przekaźnik od tego układu? Jeśli jest moduł to zapewne korzysta z czujnika temperatury zewnętrznej. Gdzie jest ten czujnik? Jesli natomiast korzysta z przekaźnika z czasówką (wiem ze są takie) to gdzie on sie znajduje bo ja mam wersje "włoszkę" i nie mogę go odnaleźć po opisach bo nie znam tego języka. Jak ktoś ma wersje przedliftowego diesla 150 KM w manualu z trzypozycjnym przełącznikiem napędu i z klimatronikiem to prosił bym o podpowiedz lub o zdjecia na prv. z pokrywek bezpieczników i przekazników z komory silnika chodźby w jezyku angielskim.
Nurtuje mnie ten temat ponieważ przy konstrukcji tego silnika z mojego doświadczenia wynika ze za kazdym razem powinno nastepowac podgrzenie powietrza dolotowego a u mnie to nie nastepuje niestety. Czy w też tak macie?
Pozdrawiam
Mateusz