Forum TERRACAN.PL

Forum użytkowników aut marki HYUNDAI TERRACAN

nie dzała napęd 4x4

Zgłoszenia awarii i jak sobie z tym radzić.

nie dzała napęd 4x4

Postautor: maciejj » 23 lut 2010, 19:57

w największą zimę pojechałem do lasu na kilka dni , w pierwszy dzień przecierałem szlaki w śniegu , wszystko pięknie ładnie działało czyli napędy , w nocy dowalił mróz -30 c,rano próba odpalenia się nie powiodła,wyjęty akumulator i ładowanie,po ok 2h podłączyłem akumulator ,mój błąd odrazu po podłączeniu akumulatora odpaliłem auto i przód przestał kręcić ,kiedy się zorientowałem , rozłączyłem akumulator ,podłączyłem go ponownie odczekałem 40 min. odpaliłem i dalej przód nie łapie , przy przełączaniu reduktora kontrolki palą się, po przekręceniu stacyjki ale nie odpaleniu auta kiedy kręce reduktorem słychać że silniczek pracuje ,wcześniej nie było żadnych stuków puków ,żadnych niepokojących objawów.
co mogło nawalić ? komp się źle zrestartował , wywaliło jakiś bezpiecznik (ma ktoś schemat bezpieczników)
z góry dzięki za pomoc
maciejj

Re: nie dzała napęd 4x4

Postautor: pawel1987 » 23 lut 2010, 20:51

moze i tak cos przymarzło albo było wilgotne i sie spalił bezpiecznik. schematu nie ma ale ost patrzyłem bezpieczniki sa w słupku przy podłodze od kierowyc i było cos o 4WD moze popatrz tam
Awatar użytkownika
pawel1987

Postautor: maciejj » 15 kwie 2010, 11:15

awaria naprawiona padła membrama podciśnienia diagnoza mechanikom zajeła 20 minut , naprawiane w tym warsztacie http://omm4x4.pl/
maciejj

Postautor: irek » 15 kwie 2010, 12:25

Cześć

Temat znany z viewtopic.php?f=4&t=240

A możesz dodać do POLECANYCH SERWISÓW na viewtopic.php?f=5&t=235
z opisem co naprawiałeś?
Ceny?

Pozdr
Ir
Awatar użytkownika
irek