Witam szczęśliwych posiadaczy Terka,
zakładam nowy temat gdyż nie znalazłem w istniejących rozwiązania mojego (ale chyba nie tylko) problemu.
Centralny zamek sterowany z pilota w kluczyku powoli zaczął odmawiać współpracy, zasięg skracał się z dnia na dzień aż w końcu przestał w ogóle działać. Oczywiste jest że mogły paść baterie ale je wymieniłem. Aktualnie posługuję się drugim kluczykiem, który jak na razie spełnia swoje zadanie.
Chciałbym przywrócić stan początkowy i pozostawić drugi kluczyk jako awaryjny a posługiwać się podstawowym.
Czytałem nieco na forum australijskim, jest tam parę postów na ten temat (więc widać że często się to trafia u Terków) ale nie znalazłem rozwiązania.
Co zdołałem ustalić w moim Terku to centralka centralnego zamka, która znajduje się w konsoli od strony pasażera nie posiada przełącznika SET/OFF.
Pytanie mam następujące: czy istnieje jakiś sposób na odnowienie oprogramowania kluczyka (wiem że np. dla GM istnieje) czy też jedynym wyjściem jest zlecenie tej usługi u autoryzowanego dealera.
Próbowałem sposobów: zamknij wszystkie drzwi, przekręć kluczyk o jedną pozycję i wciśnij "open" - ale u mnie to nie działa.
Czy ktoś zna jakiś sposób aktualizacji oprogramowania kluczyków?