Udało Ci się go odpalić, czy po prostu umarł? Skoro gruszka jest miękka to raczej ON do niej nie dochodzi. Inaczej (gdyby np. filtr był źle podłączony) to gruszka byłaby twarda (albo zrobiłaby się twarda) dlatego obstawiam odcinek pomiędzy zbiornikiem paliwa a gruszką. Wg mnie rzeczy do sprawdzenia:
- paliwo w zbiorniku masz ? (głupie pytanie, przepraszam, może wskaźnik paliwa nie działa co jest dość popularną awarią o której czasem można się dowiedzieć w mało elegancki sposób)
- gruszka - czy jest cała,
- przewody paliwowe pomiędzy zbiornikiem a gruszką - czy są całe,
- smok w zbiorniku - czy nie jest zatkany...
Najprościej zobacz sobie - odepnij przewód idący od gruszki do filtra (zwykle pierwszy od przodu), podstaw coś pod to i przepompuj kilka razy gruszką - zobaczysz czy ON leci... jak tak, odepnij przewód na pompie paliwowej (wysokiego ciśnienia) - z filtra pewnie środkowy - znów przepompuj kilka razy i zobaczysz czy leci. To ci pozwoli umiejscowić przyczynę (odcinek zbiornik - filtr / filtr / pompa i dalej).
Sam dziś walczyłem z filtrem paliwa, miałem nie pisać bo trochę wstyd...
viewtopic.php?f=10&t=3054&ale u mnie objawy inne bo gruszka była twarda i dobrze pompowała tylko ON do pompy już nie dochodziło