Ja bym szukał w kolejności:
Oświetlenie:
- czujnik otwarcia drzwi. Sprawdzenie jest banalne - wyciągasz i mierzysz czy między 2 pinami jest przejście w pozycji wysuniętej (czyli jak przy otwartych drzwiach) w pozycji wciśniętej przejścia być nie powinno.
- jeśli czujnik jest ok - sprawdź wiązki i połączenia do kostki pod siedzeniem (trzeba odkręcić fotel, zdjąć próg i plastiki na słupku). Miałem podobny problem z oświetleniem - nie reagowało na tylne drzwi. Czujnik był ok, nie było przejścia między tyłem a przodem, po rozebraniu okazało się, że rozlutowały się przewody + rozpadła się mała kostka jeszcze przed wejściem do głównej magistrali.
Centralny:
- zobacz czy działa centralny z zamka w drzwiach kierowcy (zamykanie / otwieranie powinno działać na wszystkich drzwiach)
- jeśli zamykanie kluczykiem działa - sprawdź baterie w kluczyku i czy kluczyk się nie rozkodował (kodowanie masz np. tu:
viewtopic.php?f=13&t=2992 lub
viewtopic.php?f=4&t=2944)
- jeśli zamykanie nie działa - sprawdź 1. zamek czy działa oraz tryb master (czyli wysyła sygnał do centralki żeby pozostałe zamki kopiowały jego ruchy), 2 wiązkę przewodów pomiędzy zamkiem, drzwiami a główna magistralą.
informacje, schematy elektryczne i lokalizację poszczególnych elementów w aucie znajdziesz tu:
do_pobrania.html (Książki napraw).
Potem wg mnie zostaje już tylko centralka... chyba że może trafisz na coś na schematach.