Forum TERRACAN.PL

Forum użytkowników aut marki HYUNDAI TERRACAN

problemy z przednim napędem

Zgłoszenia awarii i jak sobie z tym radzić.

Re: problemy z przednim napędem

Postautor: barzuc » 24 lut 2015, 09:09

diament7 pisze:Hej Witam. Jestem nowym uzytkownikiem tego forum i potrzebuje pomocy. Jestem posiadaczem Terka od prawie dwoch lat i jestem bardzo zadowolony z tego autka. W chwili obecnej mam duzy problem z napedem. Mruga zielona lampka pokazujaca 4 kolka na dwoch osiach co w ekfekcie oznacza ze nie dziala naped przedni. Problem nie jest staly gdyz czasami sie zalacza i wszystko jest okey. Gdzie szukac mam problemu. Terek to 2,9 150koni manualna skrzynia 2003, w srodku pokretlo na AUTO i LOW.
Jak mi sprawdzali w serwisie to wyszlo ze brak masy na sprzegle w skrzynirozdzielnej(czy jak ona tam sie nazywa) ale nic nie wiedzieli co dalej z faktem tym zrobic.

Druga sprawa to to ze pompa diesla raz na jakis czas podaje cisnienie zamiast 800 to 2000 . I wtedy pokazuje sie diodka CHECH ENGINE po czym wraca wszystko do normy i lampka milknie. Wymienilem czujnik cisnienia na pompie. Komputer pokazuje ze niby czujnik cisnienia na listwie jest padniety ale to chyba tak nie jest i on warjuje po dostaniu cisnienia 2000.
Mial moze ktos juz z tym do czynienia. Nadmienie jedynie ze wtryski i pompa sa po calkowitej regeneracji w profesjinalnym zakladzie DELPHI.

Mam nadzieje ze mmi pomozecie. Mieszkam w szwecji i na tutejszych fachowcow w serwisie nie mozna liczyc. Kazali wymienic skrzynie i mosty i zakupic nowe wtryski i pompe. Czyli w szwecji to koszt okolo 30.000zeta.

Dzieki za poswiecony czas.


Przy TOD-ie (przełącznik 2 pozycyjny AUTO / LOW) masz sterowanie elektryczne - sprawdź kable które do siłownika dochodzą, czy któryś nie jest urwany, wtyczka nie jest zabrudzona - ogólnie czy wszystko styka. Jeśli macherzy (którym nie ufasz) się nie pomylili - to brak masy = zerwane / poluzowane kable, co poniekąd by tłumaczyło czemu czasem działa a czasem nie.
Ostatnimi czasy było kilka tematów odnośnie przedniego napędu (są w tym samym dziale - Awarie).

Co do pompy - zrób proszę nowy temat - tutaj to zginie.
Już bez terka...
Inne 4x4
Moje (byłe) autko: viewtopic.php?f=9&t=2344
Zapraszam również na http://wzornica.blogspot.com/, http://www.wzornica.dakod.pl/
Awatar użytkownika
barzuc
 
Posty: 1473
Rejestracja: 10 lip 2013, 19:18
Lokalizacja: Wielkoposka / okolice Poznania

Poprzednia

Wróć do AWARIE



Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość

Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group
Theme created by StylerBB.net