Forum TERRACAN.PL

Forum użytkowników aut marki HYUNDAI TERRACAN

Błąd P0711

Zgłoszenia awarii i jak sobie z tym radzić.

Błąd P0711

Postautor: mouzes » 03 cze 2017, 07:50

Witam, przeskanowałem auto i wyskoczył mi ten błąd, skrzynia działa normalnie. Na dniach chcę wymienić olej i filtr. Gdzie szukać usterki ?
2.9CRDi Automat, 2002r
mouzes
 
Posty: 47
Rejestracja: 03 maja 2017, 15:03
Lokalizacja: Głubczyce

Re: Błąd P0711

Postautor: mouzes » 27 cze 2017, 22:47

Ktoś wie gdzie jest ten czujnik?
2.9CRDi Automat, 2002r
mouzes
 
Posty: 47
Rejestracja: 03 maja 2017, 15:03
Lokalizacja: Głubczyce

Re: Błąd P0711

Postautor: barzuc » 29 cze 2017, 12:20

Ale o który czujnik Ci chodzi?
Już bez terka...
Inne 4x4
Moje (byłe) autko: viewtopic.php?f=9&t=2344
Zapraszam również na http://wzornica.blogspot.com/, http://www.wzornica.dakod.pl/
Awatar użytkownika
barzuc
 
Posty: 1534
Rejestracja: 10 lip 2013, 19:18
Lokalizacja: Wielkoposka / okolice Poznania

Re: Błąd P0711

Postautor: mouzes » 03 lip 2017, 23:03

p0711 czujnik temp. cieczy przekładniowej - sygnał poza zakresem/wydajność
2.9CRDi Automat, 2002r
mouzes
 
Posty: 47
Rejestracja: 03 maja 2017, 15:03
Lokalizacja: Głubczyce

Re: Błąd P0711

Postautor: mario58 » 04 lip 2017, 08:04

Mam ten sam problem. W ASO Hyundai Lublin kosztuje ok. 750 pln. Mogą sprowadzić w ciągu tygodnia ale nie wiem czy jest sens. Moja skrzynia też działa.
mario58
 
Posty: 10
Rejestracja: 27 mar 2016, 19:49

Re: Błąd P0711

Postautor: mouzes » 04 lip 2017, 08:27

Sporoo, a szukales jakiegos zamiennika ? W ktorym miejscu on sie znajduje ? Moze wystarczy go przeczyscic?
Ostatnio zmieniony 04 lip 2017, 08:38 przez mouzes, łącznie zmieniany 1 raz
2.9CRDi Automat, 2002r
mouzes
 
Posty: 47
Rejestracja: 03 maja 2017, 15:03
Lokalizacja: Głubczyce

Re: Błąd P0711

Postautor: mouzes » 04 lip 2017, 08:37

U mnie czasami nie wchodzi na 4 bieg lub sam nagle redukuje do 3.
2.9CRDi Automat, 2002r
mouzes
 
Posty: 47
Rejestracja: 03 maja 2017, 15:03
Lokalizacja: Głubczyce

Re: Błąd P0711

Postautor: barzuc » 04 lip 2017, 11:41

Miałem automat i nie miałem z nim nigdy problemów (a auto miało już swoje przejechane). Zanim się zabierzecie za sam czujnik - zobaczcie przewody czy są całe, nieprzetarte, czy wiązki i wtyczki się dobrze trzymają, itp...
Co do samej skrzyni (i dziwnego zachowania) - proponuję na początek zmienić olej, ew. wyregulować - ale jak to zrobić nie powiem, bo robiłem w serwisie skrzyń automatycznych. Koszty nieporównywalnie mniejsze niż koszt czujnika w ASO a i tak warto sprawdzić.
Już bez terka...
Inne 4x4
Moje (byłe) autko: viewtopic.php?f=9&t=2344
Zapraszam również na http://wzornica.blogspot.com/, http://www.wzornica.dakod.pl/
Awatar użytkownika
barzuc
 
Posty: 1534
Rejestracja: 10 lip 2013, 19:18
Lokalizacja: Wielkoposka / okolice Poznania


Wróć do AWARIE



Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: google i 2 gości

Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group
Theme created by StylerBB.net