Forum TERRACAN.PL

Forum użytkowników aut marki HYUNDAI TERRACAN

Obroty do 3000, brak mocy

Zgłoszenia awarii i jak sobie z tym radzić.

Re: Obroty do 3000, brak mocy

Postautor: jacek741 » 12 lis 2018, 20:12

Kontrolki nie było,od razu tryb awaryjny.
jacek741
 
Posty: 4
Rejestracja: 31 mar 2018, 10:29

Re: Obroty do 3000, brak mocy

Postautor: HYPNOS » 15 lis 2018, 14:58

ułożyłem kartony pod autem. dwie plamy od spływającej ropy po ramie z okolic baku. Wypompowałem ropę i odkręciłem bak i męczę się z obejmą od wlewu,smoka wymontowałem . Smok wew rurek wygląda ładnie , z zew to masakra ruda wszędzie . zdemontuje i spr czy to bak czy rurki przy baku.
wiem że im większy stożek tym lepiej, ale nie sztuka dojebać wiadro i wystawić przez błotnik
Awatar użytkownika
HYPNOS
 
Posty: 225
Rejestracja: 06 lut 2018, 19:19
Lokalizacja: WWL Zielonka

Re: Obroty do 3000, brak mocy

Postautor: kon555 » 16 lis 2018, 21:26

Jaki program/urządzenie do łączenia z pojazdem?
kon555
 
Posty: 124
Rejestracja: 01 wrz 2016, 21:04

Re: Obroty do 3000, brak mocy

Postautor: HYPNOS » 17 lis 2018, 13:49

byłem umówiony w ASO ale jak zobaczyłem plamy to odwołałem. Testowałem Emela , nawet ze zmianami pinów ale tylko odczytywał napięcie. Dziś będe przerabiał kabel vag z chipem FTDI232RL i zobaczymy. HI SCAN z chomika i cascade 9.4.
wiem że im większy stożek tym lepiej, ale nie sztuka dojebać wiadro i wystawić przez błotnik
Awatar użytkownika
HYPNOS
 
Posty: 225
Rejestracja: 06 lut 2018, 19:19
Lokalizacja: WWL Zielonka

Re: Obroty do 3000, brak mocy

Postautor: krissM » 17 lis 2018, 16:49

a sprawdzałeś czujnik położenia wału , moze pod wpływem temperatury przerywa ...i komp głupieje i wchodzi w satan awaryjny ...albo ....albbo mi sie tak działo z zapowietrzonym ukłdem paaliwowym gdzies była dziurka i w jakim momencie pach ...zgasl zapalil ale z błedem odkad wymieniłem smoka i przewody jest ok
TERRACAN 2,9 CDRI 163 PS 2004 r
Zapraszam :) tu https://marshalphotography.wixsite.com/ ... hotography
krissM
 
Posty: 27
Rejestracja: 21 gru 2017, 22:36
Lokalizacja: ŚLĄŚK

Re: Obroty do 3000, brak mocy

Postautor: klimek8 » 29 sty 2019, 20:15

Witam.
Miałem ten sam problem przez rok czasu. Po przejechaniu ok 300km tryb awaryjny. Bez żadnych oznak ani kontrolek. Po skasowania jedzie bez problemu. Na komp. wyskakiwał błąd 1 i 3 wtryskiwacza. Zregenerowałem cały układ paliwowy i nic dalej to samo. Sprawdziłem całą elektrykę ok. Błąd wyskakuje regularnie. Planowałem już zamianę wtryskiwaczy w gwiazdach żeby sprawdzić czy błąd się przeniesie na 2 i 4 ale z przebiegu wymieniłem rozrząd i błąd zniknął. Przejechałem już ponad 3000 i nic.
Może moja przygoda się przyda. Powodzenia
klimek8
 
Posty: 9
Rejestracja: 19 mar 2018, 19:58

Poprzednia

Wróć do AWARIE



Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości

Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group
Theme created by StylerBB.net
cron