mkzibi pisze:Bartek83 pisze:Ja bym wymienił olej przede wszystkim w tylnym moscie bo jak jest wlany zwykły olej bez dodatku to tarczki lsd zostaną zniszczone i lsd nie będzie działac i pojawią się luzy o ile wogóle jeszcze działa
Nie jezdzić z tym w zadnym wypadku bo zniszczysz dyfer zawsze od jednej awari psuje się następny element współpracujacy
Jedz na warsztat niech sprawdzą w czym rzecz i napraw to bo bedziesz załował
warsztat 4x4 trójmiasto
https://www.trojmiasto.pl/AS-AutoCentrum-o21993.htmlI specjalistyczny serwis od mostów
http://www.mariuszdrypa.pl/Zacznij uzywać google wszystko jest jak na dłoni

Google używam ale forum jest po to aby coś polecić lub odradzić. W google tego nie znajdę.
Wracam do tematu po wstępnych diagnozach i pierwszych pracach przy terracanie:
1. Wymieniłem wszystkie oleje oprócz skrzyni rozdzielczej ale jeszcze wymienię.
2.Wszystkie filtry łącznie z paliwa.
3. Aktualnie przymierzam się do wymiany rozrządu, wszystkich napinaczy i pasków osprzętu.
Do zrobienia jeszcze pozostanie:
1. Mam jakiś wyciek płynu chłodzącego. Ubwa w zbiorniczku i po postoju widać plamkę płyny właśnie z przoedu jak by pod chłodnicą albo paskami. Wydaje mi się ze to z pompy cieknie a więc przy rozrządzie będzie można to zrobić.
2. Chce sprawdzić zawieszenie. Co prawda przeszedł przegląd i powiedzieli na stacji że wszystko ok ale odnoszę wrażenie że przy prędkościach ok 120 km/h zaczyna mi pływać samochód i nie jedzie prosto.
3. Muszę zrobić most bo niestety wyje. I tu kilka moich pytań i koncepcji:
- mam ofertę na regeneracje mostu za ok. 1500 zł z gwarancją na 100 tyś. - czy to oferta dobra?
- zastanawiam się też nad wymianą mostu bez lsd. Z tego co słysze to LSD nic nie daje a szybko się zurzywa i olej co chwila się wymienia, Ewentualnie zastanawiam się na kupnem ze szrotu dyfra bez lsd i wstawienia w miejsce starego. Czy to możliwe?
- Co myślicie o konserwacji spodu w terracanie. Co prawda nie ma żadnych dziur i karoseria od spodu jest ładna ale pordzewiałe sa elementy zawieszenia, mosty drążki. Czy ktoś robił coś takiego?