Witam wszystkich posiadaczy tego sympatycznego autka☺ Jednocześnie, chciałbym sie przywitać....także witam. Posiadam "hjundka" przeszło dwa lata. I jak na pechowca przystało na "dzień dobry" musiałem robić wtryskiwacze, pompe, wyczyścić cały układ itp. Ostatnio autko w trasie "rzuciło palenie". Podpięcie pod kompa wykazało błędy
P1500, P1119, P1120, P1640, P1613,1612.
Po dniu szperania przy aucie postanowiłem oddać wtryski do sprawdzenia. I pojawiło się lekkie zdziwienie, gdyż dwa wtryskiwacze wymagają naprawy (Konkretnie : jeden sie "zatarl" a drugi zaczynał przelewać).
Zrobione, zamontowane...odpalamy i jedziemy. Wszystko działa. Po dosłownie 5 przejechanych kilometrach! Znow to samo...podpinamy i patrzymy błedy...
P1640 P1119 P1120 P0380 P0382 P0202 P0201.
Dodam tylko, że nie dostrzegłem opiłkowania pompy, auto na "plaka" odpala ale pracuje jakby na 3-2 cylindrach. A przy samodzielnym odpalaniu, obróci silnikiem pare razy i koniec. Wybaczcie mi moją rozwiązłość wypowiedzi ale chciałem w miare dokładnie opisać problem jaki mnie napotkał. Za wszelką pomoc wielkie dzięki.☺