Forum TERRACAN.PL

Forum użytkowników aut marki HYUNDAI TERRACAN

400 obr/min po odpaleniu

Zgłoszenia awarii i jak sobie z tym radzić.

Re: 400 obr/min po odpaleniu

Postautor: StefanRz » 06 lut 2019, 11:42

Silnik pracuje bardzo ladnie na biegu jalowym. Nic nie faluje nic nie przytuka ani nie dlawi. Mam filmik ale nie wiem jak dodac.
Awatar użytkownika
StefanRz
 
Posty: 23
Rejestracja: 14 wrz 2018, 21:18
Lokalizacja: Rzeszow

Re: 400 obr/min po odpaleniu

Postautor: Gregol » 07 lut 2019, 14:09

OK, skoro ładnie pracuje na wolnych to filmik nie jest potrzebny. Pytanie tylko jakie obroty utrzymuje na biegu jałowym, chodzi o wartość w obr/min.
Pozdrawiam,

Gregol.
Gregol
 
Posty: 53
Rejestracja: 26 lis 2013, 23:48
Lokalizacja: Szczecin

Re: 400 obr/min po odpaleniu

Postautor: StefanRz » 07 lut 2019, 14:35

Obroty utrzymuja sie na poziomie mniej wiecej 850 obr/min. Mniej wiecej bo nie jestem w stanie sprawdzic idealnie z obrotomierza.
Awatar użytkownika
StefanRz
 
Posty: 23
Rejestracja: 14 wrz 2018, 21:18
Lokalizacja: Rzeszow

Re: 400 obr/min po odpaleniu

Postautor: Gregol » 07 lut 2019, 19:19

To znaczy obroty jałowe są prawidłowe, przyczyna gaśnięcia musi być inna.
Pozdrawiam,

Gregol.
Gregol
 
Posty: 53
Rejestracja: 26 lis 2013, 23:48
Lokalizacja: Szczecin

Re: 400 obr/min po odpaleniu

Postautor: Gembi » 07 kwie 2019, 22:26

Gembi
 
Posty: 42
Rejestracja: 21 wrz 2016, 22:29

Re: 400 obr/min po odpaleniu

Postautor: HYPNOS » 08 kwie 2019, 20:22

niedostosowana dawka paliwa dla ilości powietrza or abarot zmontuj kabel odczytaj błędy , informacja z kabelka da ci info gdzie szukać , info idzie od pierwszego napotkanego błędu z podzespołu i ostatniego . Ja sam robiłem kabel i to nie jest wielka rzecz.
zainwestuj w kabelek VAG rozkręć go połącz piny wg dla terka , zciągni program cascade z chomika i wszystko sprawdzisz.
wiem że im większy stożek tym lepiej, ale nie sztuka dojebać wiadro i wystawić przez błotnik
Awatar użytkownika
HYPNOS
 
Posty: 252
Rejestracja: 06 lut 2018, 19:19
Lokalizacja: WWL Zielonka

Re: 400 obr/min po odpaleniu

Postautor: StefanRz » 10 kwie 2019, 15:26

Gembi pisze:U mnie było takie coś:
https://www.youtube.com/watch?v=hOcxUbVfj_s

Mam taki sam problem. Jakbys Gembi wiedzial o co to chodzi to daj znac.
Awatar użytkownika
StefanRz
 
Posty: 23
Rejestracja: 14 wrz 2018, 21:18
Lokalizacja: Rzeszow

Re: 400 obr/min po odpaleniu

Postautor: Gembi » 10 kwie 2019, 22:42

Powiem Ci tak auto się plątało po warsztatach i tak sie wkur..., że w trakcie tego wszystkiego kupiłem nowe w salonie. Ale od początku. Padła pompa i wtryski Terka oddałem do warsztatu gdzie mają autoryzację Delphi skasowali 5000 zł i właśnie po tym zabiegu tak się stało. Nawet była przeprowadzona wideo rozmowa z centrum serwisowym Delphi w Warszawie i dupa. Żadnych blędów na kompie rozłożyli ręce. Następny warsztat: rozłożył ręce mianowicie powiedzieli mi, że to auto jest tak przegrzebane, że szok. Diagnozy były różne: cewki na wtryskach bo napięcie skakało podmienione i nic, komputer przeswietlony nowa mapa i nic, że wiązka cała może być winna od komputera, że wtryski są do całkowitej wymiany mimo tego, że maszyna nadała kody. Auto sprzedałem z tą usterką za 10.000 tys z Ukrainy przyjechali po niego. Ukrainiec powiedział: to je bardzo dobra maszynu ja sobie da rady ja je mechanik na Ukrainu. Ale w trakcie odpalania facet powiedział wtryski nic innego.
Morał historii jest taki, że do dziś płacze za terkiem żona zresztą też bo auto bardzo fajne, a w garażu teraz budżetowy Citroen. :cry:
Gembi
 
Posty: 42
Rejestracja: 21 wrz 2016, 22:29

Re: 400 obr/min po odpaleniu

Postautor: StefanRz » 11 kwie 2019, 08:34

Dziekuje bardzo za odpowiedz.
Napisz mi prosze czy ten problem występował przy kazdym odpaleniu czy sporadycznie?
W takim razie prawdopodobnie zregeneruje wtryski i moze ustanie.
Awatar użytkownika
StefanRz
 
Posty: 23
Rejestracja: 14 wrz 2018, 21:18
Lokalizacja: Rzeszow

Re: 400 obr/min po odpaleniu

Postautor: Gembi » 11 kwie 2019, 21:19

Za kazdym razem nawet bylo tak ze gasl. Mowie Ci bylo wszystko ok dopoki nie zrobilem wtryskow i pompy przy odbiorze auta zaraz po regeneracji tak sie stalo nawet szef serwisu byl w szoku. Wogole wszyscy mechanicy jakich znam i u jakich bylo to auto nikt nie wiedzial co to jest. Mi sie tez wydaje ze to moga byc wtryski tak jakby ich wzbudzic nie moglo.
Pamietaj o temacie jak rozwiazesz problem to napisz.
Gembi
 
Posty: 42
Rejestracja: 21 wrz 2016, 22:29

PoprzedniaNastępna

Wróć do AWARIE



Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości

Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group
Theme created by StylerBB.net