Forum TERRACAN.PL

Forum użytkowników aut marki HYUNDAI TERRACAN

Check Engine na wyzszych obrotach

Zgłoszenia awarii i jak sobie z tym radzić.

Check Engine na wyzszych obrotach

Postautor: FenekPRO » 18 cze 2020, 05:42

Problem w Hyundaiu 2.9crdi ze podczas szybszej jazdy i przyspieszaniu od 3 biegu ,na 2 i 1 sie nic takiego nie dzieje, gdy sie wlaczy 3,4,5 bieg i zacznie sie przyspieszac zapala sie check engine po odpuszczeniu gazu gasnie , gdy sie jedzie dluzej na tym checku to silnik potrafi zgasnac i trzeba podpompowac paliwo do filtra zeby odpalic. Samochod ma normalnie moc. Filtr paliwa nowy
FenekPRO

Re: Check Engine na wyzszych obrotach

Postautor: pasiek » 19 lip 2020, 20:00

Podłącz komputer i zobacz jakie pokaże błędy... Miałem podobnie w sumie już dwa razy... Za pierwszym razem okazało się że przewody paliwowe idące po ramie koło zbiornika (wręcz niewidoczne) miały malutką dziurkę przez które łapał powietrze.. Wymiana na gumowe i problem znikł.
W drugim aucie znów było podobnie lecz w końcu doszedłem kiedy chciałem wysyłać wtryski do sprawdzenia. Okazało się że kostka na 1 wtrysku była uszkodzona i na większych obrotach drgania silnika robiły swoje. U mnie dodatkowo włączał się czasem tryb awaryjny... obroty do 3 tyś i max prędkość 100km/h
Kupiłem kostkę i po sprawie.

PS:
Troszkę już minęło od założenia postu. Udało się znaleźć problem?
pasiek

Re: Check Engine na wyzszych obrotach

Postautor: LucSzym » 17 gru 2020, 22:34

Jak najlepiej sprawdzić te przewody? Jak sprawdzales?
LucSzym

Wróć do AWARIE