Forum TERRACAN.PL

Forum użytkowników aut marki HYUNDAI TERRACAN

układ kierowniczy,drgania przy małych prędkościach 50km/h?

Zgłoszenia awarii i jak sobie z tym radzić.

układ kierowniczy,drgania przy małych prędkościach 50km/h?

Postautor: pawel » 23 kwie 2011, 22:33

mam to auto od niedawna i mam problem z układem kierowniczym pływa na drodze i ściąga na jedna stronę ,byłem sprawdzać w stacji diagnostycznej i wszytko ok jest żadnych luzów nie ma i geometria tez ok może ktoś wie o co tu chodzi ? a drugi problem to te drgania przy małych obrotach i niskich prędkościach nie da się nim jeździć na piątym biegu nawet 60km/h ,nie wiem obroty mu zwiększyć ??czy jakieś luzy gdzieś są?
Awatar użytkownika
pawel

Re: układ kierowniczy,drgania przy małych prędkościach 50km/

Postautor: mdeja » 24 kwie 2011, 13:02

Mojego ściąga na prawo.
Na jakich obrotach jeździsz. 60 km /h na 5 bieg to stanowczo za mało
Awatar użytkownika
mdeja

Postautor: Gość » 19 maja 2011, 11:08

to robi dokładnie przy 1600 obrotów na każdym biegu one tak maja czy co .bo jak ma te 1800 to już nie ma tego drgania ,ale na 5 biegu się nie da po mieście jeździć wolno
Awatar użytkownika
Gość

Postautor: _Paweł_ » 20 maja 2011, 06:52

60 km/h na piątce to chyba faktycznie trochę mało. Na początku użytkowania auta, w czasie pokonywania ostrych zakrętów na trójce, przy obrotach poniżej 1500, też występowały denerwujące wibracje. Po wymianie koła pasowego na alternatorze trochę się ustąpiły. Nie wiem, może sytuacja poprawi po wymianie poduszki skrzyni, bo mam zerwaną. Wydaje mi się to trochę dziwne, po moich wcześniejszych doświadczeniach z dieslami, gdzie bez problemu można było zredukować do trójki. Czy macie podobnie?
_Paweł_

Wróć do AWARIE