Forum TERRACAN.PL

Forum użytkowników aut marki HYUNDAI TERRACAN

Tuning Elektroniczny CRDi

Co i jak zmienić, żeby lepiej sie jeździło ;)

Re: Tuning Elektroniczny CRDi

Postautor: Shorstky » 02 lis 2010, 22:10

Fotka
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.
Terc '04 commercial high roof...
Awatar użytkownika
Shorstky
 
Posty: 2
Rejestracja: 02 lis 2010, 21:54

Re: Tuning Elektroniczny CRDi

Postautor: Masmo » 13 kwie 2011, 21:09

CRDi 2003 r. AT; bodylift 1"; zawias Ironman +2", +B6, Escape 12000. AT255/70R16 MT265/75R16 Wint265/70R16.
http://www.youtube.com/watch?v=-KJmGHt9 ... tube_gdata
Awatar użytkownika
Masmo
 
Posty: 1109
Rejestracja: 30 cze 2009, 08:11
Lokalizacja: Gdynia

Re: Tuning Elektroniczny CRDi

Postautor: szpulek » 14 kwie 2011, 15:43

Czy bylby ktos chetny na program, mysle o tym intensywnie (pomoze mi z przyczepa, poprzedni diesel tez mial pare km in plus), a w pare osob moznaby cos ponegocjowac.. pzdr
Terracan GLS 2.9 CRDi 120kW A/T (30-40LE) 2005
Obrazek
http://JaguaremDoSlubu.eu
Awatar użytkownika
szpulek
 
Posty: 626
Rejestracja: 25 maja 2010, 23:00
Lokalizacja: Gliwice

Re: Tuning Elektroniczny CRDi

Postautor: Masmo » 14 kwie 2011, 15:52

szpulek pisze:Czy bylby ktos chetny na program, mysle o tym intensywnie (pomoze mi z przyczepa, poprzedni diesel tez mial pare km in plus), a w pare osob moznaby cos ponegocjowac.. pzdr


Pytanie czy ktoś się podejmie, jak to zrobi i co z tego wyniknie :mrgreen: .
Pytałem lokalnego mahera od wirusowania i powiedział mi że trzeba wylutować eprom. Na taką operację raczej się nie zdecyduje. Nie chce problemów (zimne luty, przypalenie kompa, rozhermetyzowanie) i chciałbym w razie czego wrócić do seryjnego rozwiązania. Zresztą nasze turba chyba nie są sterowane elektronicznie więc box czy program da podobny efekt.
CRDi 2003 r. AT; bodylift 1"; zawias Ironman +2", +B6, Escape 12000. AT255/70R16 MT265/75R16 Wint265/70R16.
http://www.youtube.com/watch?v=-KJmGHt9 ... tube_gdata
Awatar użytkownika
Masmo
 
Posty: 1109
Rejestracja: 30 cze 2009, 08:11
Lokalizacja: Gdynia

Re: Tuning Elektroniczny CRDi

Postautor: szpulek » 15 kwie 2011, 09:37

Program jest zawsze bezpieczniejszy od boxa. Pytalem w okolicy i uzyskalem odpowiedzi, ze da sie po kablu (nie trzeba nic lutowac). Mam tylko jeden problem, ja mam automat, ciezko to shamowac.. Troche boje sie wyrzucenia na N z D przy pelnych obrotach.. Potrzebny bylby manual, zeby wystroic program :) Potem to juz tylko wgrywanie + ew. korekta.. pzdr
Terracan GLS 2.9 CRDi 120kW A/T (30-40LE) 2005
Obrazek
http://JaguaremDoSlubu.eu
Awatar użytkownika
szpulek
 
Posty: 626
Rejestracja: 25 maja 2010, 23:00
Lokalizacja: Gliwice

Re: Tuning Elektroniczny CRDi

Postautor: mdeja » 17 kwie 2011, 14:08

Mi to coś pachnie wielkim wybuchem. A ten gość nie może programu wrzucić na boxa ? po piniądzach?
Awatar użytkownika
mdeja
 
Posty: 595
Rejestracja: 29 cze 2009, 10:43

Re: Tuning Elektroniczny CRDi

Postautor: Masmo » 17 kwie 2011, 17:57

mdeja pisze:Mi to coś pachnie wielkim wybuchem. A ten gość nie może programu wrzucić na boxa ? po piniądzach?


Nowa mapa w ECU to zastąpienie seryjnego programu mocniejszym, box tylko oszukuje seryjne ECU tak żeby dawał większe dawki.
Mnie przed założeniem box-a powstrzymuje obawa że pompa od tego będzie dostawać większe obciążenie co może nie wyjść jej na zdrowie. Wtryski też będą musiały więcej "przerobić". Przerabiałem ostatnio w Jimniku serię nieszcześć związanych z układem wtryskowym. W Terracanie nie chce podobnych.
CRDi 2003 r. AT; bodylift 1"; zawias Ironman +2", +B6, Escape 12000. AT255/70R16 MT265/75R16 Wint265/70R16.
http://www.youtube.com/watch?v=-KJmGHt9 ... tube_gdata
Awatar użytkownika
Masmo
 
Posty: 1109
Rejestracja: 30 cze 2009, 08:11
Lokalizacja: Gdynia

Re: Tuning Elektroniczny CRDi

Postautor: szpulek » 17 kwie 2011, 18:27

Ja mam dokladnie te same obawy. Ceny boxow na jebaju kusza i to bardzo mocno.. Jednak naczytalem sie juz nt. wrazliwego ukladu zasilania w tym 2.9 crdi, wiec wole nie ryzykowac, cene pompy i wtryskiwaczy znam.. pzdr
Terracan GLS 2.9 CRDi 120kW A/T (30-40LE) 2005
Obrazek
http://JaguaremDoSlubu.eu
Awatar użytkownika
szpulek
 
Posty: 626
Rejestracja: 25 maja 2010, 23:00
Lokalizacja: Gliwice

Re: Tuning Elektroniczny CRDi

Postautor: mdeja » 19 kwie 2011, 21:24

Masmo pisze:
mdeja pisze:Mi to coś pachnie wielkim wybuchem. A ten gość nie może programu wrzucić na boxa ? po piniądzach?


Nowa mapa w ECU to zastąpienie seryjnego programu mocniejszym, box tylko oszukuje seryjne ECU tak żeby dawał większe dawki.
Mnie przed założeniem box-a powstrzymuje obawa że pompa od tego będzie dostawać większe obciążenie co może nie wyjść jej na zdrowie. Wtryski też będą musiały więcej "przerobić". Przerabiałem ostatnio w Jimniku serię nieszcześć związanych z układem wtryskowym. W Terracanie nie chce podobnych.

Nasz układ zasilania to pryszcz w porównaniu do tego co opisałeś na dużym forum o jimniaku.
Awatar użytkownika
mdeja
 
Posty: 595
Rejestracja: 29 cze 2009, 10:43

Re: Tuning Elektroniczny CRDi

Postautor: Masmo » 19 kwie 2011, 21:36

mdeja pisze:...Nasz układ zasilania to pryszcz w porównaniu do tego co opisałeś na dużym forum o jimniaku.


:lol: Rozumiesz więc moje obawy. Na dzień dzisiejszy leje olej napędowy zwykły (podobo oleje Premium szkodzą :shock: ) z mixolem i odpukać...
Tylko nowe turbo wyje jak potepione... :evil:
CRDi 2003 r. AT; bodylift 1"; zawias Ironman +2", +B6, Escape 12000. AT255/70R16 MT265/75R16 Wint265/70R16.
http://www.youtube.com/watch?v=-KJmGHt9 ... tube_gdata
Awatar użytkownika
Masmo
 
Posty: 1109
Rejestracja: 30 cze 2009, 08:11
Lokalizacja: Gdynia

PoprzedniaNastępna

Wróć do TUNING



Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość

Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group
Theme created by StylerBB.net
cron