Witam
Bartek83 pisze:Hmm patrze na te sprężynki i się trochę dziwię niby lift 2 cale a wysokość jak oryginał pewnie twardsze będą , daj znać gdzie wtryski robiłeś i czy dobrze się spisali bo tez muszę zregenerować a jestem z Rudy Ślaskiej
Ja zawożę zawsze w to samo miejsce do mechanika od lat
Jest to w Czeladzi i do tej pory byłem zadowolony bo miałem "normalne" samochody i spisywał się super.
Teraz chyba po prostu nie radzi sobie z Terracanem

Dobra do rzeczy :
U tego mechanika w Czeladzi podpięliśmy do kompa i wyszło że wtryski i pompa elektronicznie są ok
No to zrobił test przelewowy i sprawdził czy pompa nie opiłkuje
po tym wyszło że pompa jest ok a że leją dwa wtryski
W końcu zamówił dwa wtryski używane ale sprawdzone na stole do regeneracji wtrysków i wymienił.
No i pokasował błędy.
Także nie mogę Ci polecić bo regeneracji nie robiłem

jarko31 pisze:Ja miałem/mam to samo. Wyskakuje mi check przy zwiększaniu przyspieszenia. Zrobiłem regenerację pompy wtrysków i problem dalej pozostał. Inny mechanior twierdzi że regeneracja wtrysków była spieprzona i trzeba robić powtórnie. Co myślićie?
Ja po wymianie dwóch wtrysków nadal mam to samo

I już pomysły się kończą a o nerwach nie wspomnę.
Jeszcze raz opiszę objawy:
Jak się zagrzeje to koło 3 tys obrotów z reguły na trójce lub czwórce zapala się chceck przy mocnym przyśpieszeniu.
Zgaszę silnik i odpalam wszystko wraca do normy
Drugi objaw po dłuższej trasie i prędkościach po wyżej 100 odcina mi całkowicie pedał gazu

Wogóle nie reaguje na naciśnięcia nie reaguje na ponowne odpalenie samochodu i nie pojawia się nawet wtedy check

Samochód postoi 10 15 min i wszystko wraca do normy
I teraz pytania
Pojawia mi się olej w płynie chłodniczym chce teraz oddać do mechaniora żeby wymienił uszczelniacze chłodniczki oleju.
I trzymam kciuki żeby to nie była uszczelka pod głowicą

Drugie co to chyba mi się ślizga sprzęgło ale to tylko na rozgrzanym silniku jak jest zimny to sprzęgło ciągnie super
Myślicie że sprzęgło ma tu jakieś znaczenie i związek z tymi objawami ??
Ja już powoli kończę się nerwowo

I nie wiem co robić dalej bo wiadomo że chodzi o pieniądze