Mam problem ze stukiem/hałasem przy kręceniu kierownicą w lewo przy kręceniu w prawo jest cisza. dźwięk na 90% pochodzi z okolic koła lewego.
Dodatkowo od pewnego czasu mam problem ze stukiem przy ruszaniu, zatrzymywaniu, ale najbardziej wyczuwalny jest przy wysiadaniu

na stacji nic nie znaleźli, nie mogli wywołać tego zjawiska na szarpakach, dopiero jak szarpaliśmy autem na boki, stuk był słyszalny ale diagnosta nic nie znalazł w zawieszeniu a stuk jest słyszalny z lewej strony (doprecyzuje żeby nie było wątpliwości, od strony kierowcy), dodam że ta przypadłość ustaje na jakiś czas, następnie wraca. stuk jest przy jeździe jaki postoju. Czy na drążku reakcyjnym (od wahacza dolnego do ramy po środku) może wystąpić taki stuk? Rok temu też w lato miałem dziwne stuki z przodu ale ustały na zimę a teraz wystąpiły ponownie, ale nie mam pewności czy to ten sam stuk ani czy jest to tylko moje wymysły bo nigdy się z podobną sytuacją nie spotkałem.
Niedawno wymieniłem z przodu (bez rezultatów):
-łączniki stabilizatora, gumy z rok wcześniej.
-amortyzatory na B6 (stare były już wyeksploatowane)
-sworznie (tylko to znaleźli na diagnostyce a były do wymiany tylko dlatego że wyciekał z nich smar, zrobiona została geometria)