Czy nadal aktywny jest błąd P0340? (Po wymianie na nowy czujnik, i ważne też czy oryginał czy zamiennik, wiem po znajomych że w sklepach potrafią wcisnąć, czasem nieświadomie zamiennik który jest niesprawny albo nie trzyma parametrów na start)
Co do błędu P0340 musi on występować tylko czasami bo bez danych z czujnika silnik nie wystartuje, komputer nie będzie wiedział który cylinder teraz pracuje. A i po wyminie skasowałeś błąd? W niektórych przypadkach nawet po usunięciu usterki (wymiany uszkodzonego czujnika), nie było poprawy do skasowania błędów, przytoczę też inny przykład gdzie pomagałem znajomym rozwiązać problem z silnikiem po fachowym wycięciu dpf.. komputer wykrywał błąd czujnika, gdy kasowałem błąd silnik od razu pracował ładnie przez 5-10 sek i kulał, ale tu się okazał że uszkodzony był przepływomierz który był wymieniany przez serwis, w niektórych autach jest więcej czujników np. za IC zapytałem czy wymieniał ten drugi usłyszałem że serwisie sprawdzali wymienili i nic nie pomogło, skończyły się pomysły wszystko wskazywało że czujnik. Słyszałem że znalazł drugi warsztat skasowali ponad 1000 za samą diagnostykę, znaleźli usterkę drugi czujnik przepływomierza, ten o którym mówiłem żeby sprawdził na spokojnie gdzie się znajdował, bo w tym modelu nie wszystkie silniki miały 2 przepływomierze i komputer wskazywał przepływomierz ale identyfikował który. Oczywiście przypadkiem czujnik sprawił problemy od razu po operacji wycięcia dpf.
Sprawdź też czy zaszły jakieś zmiany w komputerze po zmianie czujnika.
Schemat diagnozowania czujnika wałka:
http://www.autohex.net/dtc-help/hyundai ... 430/P0340/P1640 - W temacie który ci załączyłem wychodzi że błąd może powodować zły akumulator sprawdź napięcie/stan akumulatora przed/w trakcie rozruchu, prawidłowe napięcie jest bardzo ważne dla ecu i czujników jeśli jest problem z napięciem odbiję się na innych podzespołach, ciekaw też jestem czy błąd jest stały (czy po usunięciu powraca/ i jaki ma status przy sprawdzaniu komputerem czy jest oznaczony jako stały/aktualny czy historyczny/nieciągły). Po sprawdzeniu powyższych jeśli zakończą się niepowodzeniem, wydrukuj mechanikowi schemat diagnozowania:
http://www.autohex.net/dtc-help/hyundai ... 430/P1640/